Teplý salát s červenou řepou

60
- reklama -

Suroviny
3 porce

3-4 vařené červené řepy
2 hrsti salátových listů nebo baby špenátu
1 červená cibule
10 cherry rajčátek
10 oliv
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octu
sůl
pepř
můžeme přidat restované maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opláchneme rajčátka a okapaná nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti.Olivy dle chuti můžeme nechat celé nebo nakrájet na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kuřecí maso jsem měla restované, zbylé od večera, tak jsem ho do salátu přidala, ale nemusí tam být.


    Zobrazit celý recept

  2. Opraný, okapaný salát připravíme do mísy. Na rozehřátou pánev dáme olej, přihodíme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek, rajčata a olivy a krátce asi 3-4 minuty restujeme. Pokud dáme do salátu maso, přihodíme ho do pánve a necháme prohřát. Ihned z pánve vše přendáme k salátu a promícháme.

  3. Do pánve dáme prohřát červenou řepu a přidáme do mísy. Pokapeme balzamikem, dle chuti osolíme, opepříme a ihned teplý podáváme samotný nebo s pečivem, případně těstovinami. Salát je dobrý i studený, bez masa samotný, nebo se hodí jako příloha třeba při grilování.