![Teplý salát s červenou řepou_5ff6992c04db6.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/teply-salat-s-cervenou-repou_5ff6992bea20a.jpeg)
Suroviny
3 porce
- 3-4 vařené červené řepy
- 2 hrsti salátových listů nebo baby špenátu
- 1 červená cibule
- 10 cherry rajčátek
- 10 oliv
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octu
- sůl
- pepř
- můžeme přidat restované maso
Postup přípravy receptu
-
Cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Opláchneme rajčátka a okapaná nakrájíme na půlky nebo čtvrtky podle velikosti.Olivy dle chuti můžeme nechat celé nebo nakrájet na kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Kuřecí maso jsem měla restované, zbylé od večera, tak jsem ho do salátu přidala, ale nemusí tam být.
-
Opraný, okapaný salát připravíme do mísy. Na rozehřátou pánev dáme olej, přihodíme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme česnek, rajčata a olivy a krátce asi 3-4 minuty restujeme. Pokud dáme do salátu maso, přihodíme ho do pánve a necháme prohřát. Ihned z pánve vše přendáme k salátu a promícháme.
-
Do pánve dáme prohřát červenou řepu a přidáme do mísy. Pokapeme balzamikem, dle chuti osolíme, opepříme a ihned teplý podáváme samotný nebo s pečivem, případně těstovinami. Salát je dobrý i studený, bez masa samotný, nebo se hodí jako příloha třeba při grilování.