Teplý pohankový salát

215
- reklama -

Suroviny
3 porce

2 hrnky vařené pohanky
1 velká paprika (nejlépe strakatá)
1 střední cibule
1 lžíce sojové omáčky (dbejte na kvalitu)
1 lžíce dýňových semínek
1 lžíce sezamových semínek
1 lžíce balzamico octa
1 lžíce oleje
sůl
pepř
(česnek)

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálené pánvi na lžíci oleje otestujeme cibulku nakrájenou najemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme.

  2. Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.

  3. Servírujte třeba s pečenými křidélky.

Poznámka od kuchařky

Pohanku uvařte podle návodu. Pokud tam není, pohanku propláchněte a spařte vroucí vodou. Po deseti minutách vodu slijte, zalijte trochou vody, osolte a vařte do měkka.

http://cesnekacibulezakladmojikuchyne.blogspot.cz/…