
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 2 hrnky vařené pohanky
- 1 velká paprika (nejlépe strakatá)
- 1 střední cibule
- 1 lžíce sojové omáčky (dbejte na kvalitu)
- 1 lžíce dýňových semínek
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce balzamico octa
- 1 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- (česnek)
Postup přípravy receptu
-
Na rozpálené pánvi na lžíci oleje otestujeme cibulku nakrájenou najemno. Když začne hnědnout a je změklá, přidáme papriku na kostičky a orestujeme.
-
Přidáme ocet a sojovou omáčku, podle potřeby dosolíme a opepříme. Přidáme dýňová a sezamová semínka a necháme prohřát. Nakonec přidáme vařenou pohanku a pořádně promícháme. Ztlumíme a necháme propojit chutě.
-
Servírujte třeba s pečenými křidélky.
Poznámka od kuchařky
Pohanku uvařte podle návodu. Pokud tam není, pohanku propláchněte a spařte vroucí vodou. Po deseti minutách vodu slijte, zalijte trochou vody, osolte a vařte do měkka.
Kuchařka: CesnekAcibuleZakladMojiKuchyne