
- reklama -
Suroviny
- hlávka ledového salátu
- červená cibule
- černé olivy
- zelené olivy
- olivový olej
- kvalitní anglická slanina
- balzamikový ocet
- česnek
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme omytý natrhaný ledový salát.
-
Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nakrájenou anglickou slaninu s červenou cibulí dorůžova, ke konci přidáme nakrájený česnek, lehce osmahneme a přidáváme nakrájené olivy, sůl(dle potřeby), mletý pepř a ke konci balzamikový ocet asi 2 lžíce, necháme lehce provařit ať se ztratí kyselost.
-
Ještě horké nalijeme na ledový salát, zamícháme, dáme na talířky a posypeme strouhaným sýrem.
Podáváme s opečeným toustem nebo jiným pečivem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem získal od kolegyňky Moniky Srbové, připravil dnes k večeři a bodoval.
Kuchař: Jenda1