Teplý fazolový salát s pórkem

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g fazolí pinto
2 pórky
1 větší cibule
3 stroužky česneku
90 ml olivového oleje
tymián
bazalka
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Večer namočíme fazole do dostatečného množství studené vody a necháme přes noc bobtnat. Druhý den slijeme vodu a fazole uvaříme v nové vodě doměkka (cca 1 hod).


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi osmažíme na oleji pokrájenou cibuli, ale ne až dohněda, přidáme nasekaný pórek, koření (cca půl lžičky od každého druhu, záleží na chuti), prolisovaný česnek a vše ještě řádně promícháme a osmahneme. Směs přidáme k fazolím, promícháme a podáváme.

  3. Přebytky je možné rozmixovat na vynikající pomazánku.