Teplý fazolkový salát s liškami

67
- reklama -

Suroviny

400 g čerstvých fazolových lusků (nebo mražené)
2 hrsti lišek
2 lžíce másla
2-3 stroužky česneku
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme dusit na mírném ohni.


    Zobrazit celý recept

  2. Přibližně v půlce dušení přidáme fazolky a společně doděláme doměkka. Fazolky musí zůstat pevné – na skus.

  3. Vyjmeme stroužky česneku a dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Podáváme teplé s pečivem, nebo můžeme použít jako přílohu.

Poznámka od kuchařky

Použíla jsem je jako přílohu k hovězímu masu na bílém víně a rozmarýnu.