
- reklama -
Suroviny
- 2 hrsti fazolových lusků
- 100 g anglické slaniny
- 1 červená cibulka
- 100 g balkánského sýru
- 1 lžíce bílého vinného octa
- pepř
- sůl
- 1 lžička mletého cukru
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- 1 lžička olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátou pánev dáme lžičku oleje a na proužky nebo kostičky pokrájenou anglickou slaninu. Orestujeme a přidáme fazolové lusky a cibulku. Promícháme a dusíme pod pokličkou do poloměka. Potom přidáme ocet,pepř , maličko soli, cukr a citronovou kůru.
-
Směs přendáme na talíř a posypeme balkánským sýrem. Podáváme teplé s toustem nebo jiným pečivem.
Poznámka od kuchařky
Salát můžete posypat plátečkama mandlí. Jedla jsem ho u kamarádky a moc mi chutnal, proto jsem ho připravila i pro svou rodinu.
Kuchařka: jarka skrobakova