
- reklama -
Suroviny
- 300 g cizrny
- hrst lesních hub (když nejsou, mohou se použít žampiony)
- 250 g raného zelí
- 6 menších vyzrálých keříčkových rajčat
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- citronová šťáva
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- menší svazek hladkolisté petrželové natě
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu – cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka a do vydušení tekutiny.
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, rajčata rozpůlíme. -
Olej prošleháme s citronovou šťávou – množství podle chuti, ale s citronem opatrně, salát by nemě být kyselý.
-
Do mísy dáme cizrnu, přidáme houby, zelí a rajčata. Promícháme se zálivkou a jemně nakrájenou petrželkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Neměla jsem dost hladkolisté petrželky, použila jsem i kudrnku – jak je vidět na fotkách.
Kuchařka: maris









