
- reklama -
Suroviny
- 0,5 menšího celeru
- kousek mrkve
- kousek pastiňáku
- 1-2 malé brambory
- kousek másla nebo ghí
- špetka soli
- 1-2 KL zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Celer, mrkev, bramboru a pastiňák okrájíme a nakrájíme na kousky.
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo ghí, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme, než zelenina měkká, podle potřeby můžeme přilít vodu.
-
Když je zelenina měkká, přidáme zakysanou smetanou, promícháme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Salát vychází z receptu na teplý celerový salát pro dospělé, je ale upraven pro děti. Není zde ani pepř, ani citronová šťáva, ani hořčice, ochucuje se jen solí a trochou zakysané smetany.
Kuchařka: Johanka128