Teplý celerový salát – pro nejmenší

69
- reklama -

Suroviny

0,5 menšího celeru
kousek mrkve
kousek pastiňáku
1-2 malé brambory
kousek másla nebo ghí
špetka soli
1-2 KL zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, bramboru a pastiňák okrájíme a nakrájíme na kousky.

  2. V kastrůlku rozehřejeme máslo nebo ghí, přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme, než zelenina měkká, podle potřeby můžeme přilít vodu.

  3. Když je zelenina měkká, přidáme zakysanou smetanou, promícháme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Salát vychází z receptu na teplý celerový salát pro dospělé, je ale upraven pro děti. Není zde ani pepř, ani citronová šťáva, ani hořčice, ochucuje se jen solí a trochou zakysané smetany.