- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 střední celer
- 1 mrkev
- 1 pastiňák
- 3 – 4 malé brambory
- kousek másla
- 3 vrchovaté KL zakysané smetany
- 1 KL plnotučné hořčice
- sůl
- pepř a/nebo citronová šťáva podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Celer, mrkev, pastiňák a brambory okrájíme a nakrájíme na kostečky. V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí.
-
Máslo rozpustíme, dáme na něj celer a necháme ho chvilku opékat, aby se všechny kousky „obalily“ v másle. Přidáme mrkev, pastiňák, brambory. Podlijeme vodou cca do 3/4 výšky zeleniny, osolíme a dusíme doměkka.
-
Když je zelenina měkká (voda by měla být vydušená), odstavíme kastrol ze sporáku a do zeleniny vmícháme zakysanou smetanu s hořčicí. Podle chuti můžeme dochutit pepřem a/nebo citronovou šťávou.
-
Promícháme a ihned podáváme.
-
Hodí se jako příloha k pečenému masu, k rybě…
Kuchařka: Johanka128