Teplý celerový salát

71
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 střední celer
1 mrkev
1 pastiňák
3 – 4 malé brambory
kousek másla
3 vrchovaté KL zakysané smetany
1 KL plnotučné hořčice
sůl
pepř a/nebo citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev, pastiňák a brambory okrájíme a nakrájíme na kostečky. V misce smícháme zakysanou smetanu s hořčicí.


    Zobrazit celý recept

  2. Máslo rozpustíme, dáme na něj celer a necháme ho chvilku opékat, aby se všechny kousky „obalily“ v másle. Přidáme mrkev, pastiňák, brambory. Podlijeme vodou cca do 3/4 výšky zeleniny, osolíme a dusíme doměkka.

  3. Když je zelenina měkká (voda by měla být vydušená), odstavíme kastrol ze sporáku a do zeleniny vmícháme zakysanou smetanu s hořčicí. Podle chuti můžeme dochutit pepřem a/nebo citronovou šťávou.

  4. Promícháme a ihned podáváme.

  5. Hodí se jako příloha k pečenému masu, k rybě…