
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 brambor
- 1 cibule
- 2 sterilované okurky
- 3 lžíce sádla
- 2 – 3 lžíce mleté sladké papriky
- pepř dle potřeby
- sůl dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce dáme vařit. Oloupeme a pokrájíme na malé kostky.
-
Na pánvičce osmažíme, ne moc, jen dorůžova, nadrobno nakrájenou cibuli. Někomu stačí spařit ji vařící vodou. Okurku pokrájíme na drobné kostičky.
-
Sádlo rozpustíme v hrnečku a vmícháme do něj mletou papriku a pořádně promícháme, aby nehrudkovatěla. Vše smícháme zlehka v míse, osolíme a opepříme.
-
Je to výborná a zase jiná příloha k řízkům, smaženému rybímu filé a kuřecím řízkům. Salát se podává teplý, ale dobrý je i za studena.
Poznámka od kuchařky
Je to výborná a zase jiná příloha k vepřovým či kuřecím řízkům, filé.
Salát se podává teplý, ale dobrý je i za studena.
Kuchařka: Roxana