Teplý bramborový salát s paprikou

62
- reklama -

Suroviny
4 porce

5 brambor
1 cibule
2 sterilované okurky
3 lžíce sádla
2 – 3 lžíce mleté sladké papriky
pepř dle potřeby
sůl dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce dáme vařit. Oloupeme a pokrájíme na malé kostky.

  2. Na pánvičce osmažíme, ne moc, jen dorůžova, nadrobno nakrájenou cibuli. Někomu stačí spařit ji vařící vodou. Okurku pokrájíme na drobné kostičky.

  3. Sádlo rozpustíme v hrnečku a vmícháme do něj mletou papriku a pořádně promícháme, aby nehrudkovatěla. Vše smícháme zlehka v míse, osolíme a opepříme.

  4. Je to výborná a zase jiná příloha k řízkům, smaženému rybímu filé a kuřecím řízkům. Salát se podává teplý, ale dobrý je i za studena.

Poznámka od kuchařky

Je to výborná a zase jiná příloha k vepřovým či kuřecím řízkům, filé.

Salát se podává teplý, ale dobrý je i za studena.