Tenká pizza

206
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g hladké mouky
30 g tuku
1 lžička soli
0,5 kostky cukru
225 ml teplé vody
0,5 kostky kvasnice
1 špetka oregana
20 dkg šunky
20 dkg anglické slaniny
25 dkg sýru Eidamu
3 ks stroužků česneku
1 ks kečupu
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozpustíme cukr a rozdrolíme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek.

  2. V mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěný tuk a vmícháme kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout, ale jen do té doby, než těsto zvětší svůj objem na dvojnásobek (na topení asi 20 minut).

  3. Rozdělíme na 4 díly a rozválíme a rukama vytáhneme kolo asi 30 – 35 cm v průměru a položíme na vymazaný plech nebo koláčovou formu a ještě roztáhneme do stran.

  4. V misce si rozmícháme kečup s kořením, můžeme přidat česnek nebo cibuli, oregano nebo majoránku a polévkovou lžicí rozetřeme na koláč (nešetříme). Rovněž můžeme použít masovou směs na topinky, tímto se pizza zvhčí a zůstane tenká.

  5. Poklademe ji libovolnými přísadami (sýr, šunka, zelenina, tuňák, mořské plody) a důkladně posypeme sýrem.

  6. Dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C (nikdy nedáváme do studené) a pečeme, dokud okraje nejsou růžovo – hnědé a sýr rozpuštěný.