
Suroviny
4 porce
- 400 g hladké mouky
- 30 g tuku
- 1 lžička soli
- 0,5 kostky cukru
- 225 ml teplé vody
- 0,5 kostky kvasnice
- 1 špetka oregana
- 20 dkg šunky
- 20 dkg anglické slaniny
- 25 dkg sýru Eidamu
- 3 ks stroužků česneku
- 1 ks kečupu
- zelenina
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozpustíme cukr a rozdrolíme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek.
-
V mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěný tuk a vmícháme kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout, ale jen do té doby, než těsto zvětší svůj objem na dvojnásobek (na topení asi 20 minut).
-
Rozdělíme na 4 díly a rozválíme a rukama vytáhneme kolo asi 30 – 35 cm v průměru a položíme na vymazaný plech nebo koláčovou formu a ještě roztáhneme do stran.
-
V misce si rozmícháme kečup s kořením, můžeme přidat česnek nebo cibuli, oregano nebo majoránku a polévkovou lžicí rozetřeme na koláč (nešetříme). Rovněž můžeme použít masovou směs na topinky, tímto se pizza zvhčí a zůstane tenká.
-
Poklademe ji libovolnými přísadami (sýr, šunka, zelenina, tuňák, mořské plody) a důkladně posypeme sýrem.
-
Dáme péci do vyhřáté trouby na 200°C (nikdy nedáváme do studené) a pečeme, dokud okraje nejsou růžovo – hnědé a sýr rozpuštěný.