- reklama -
Suroviny
- 1 kg bůčku
- 4 bobkový list
- 5 kuliček nové koření
- tymián
- celý pepř
- lžička soli
- česnek
- Kašička:
- česnek
- 1,5 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- lžičku kari koření
- lžíci vývaru
Postup přípravy receptu
-
Bůček uvařit s kořením do měkka – já jsem vařila v papiňáku půl hodinky.
-
Vytáhnout, nakrájet na kousky a nechat trošku vychladnou.
-
Na ještě teplý naplácat kašičku a pevně zavinout do alobalu, až vychladne úplně dáme do ledničky a necháme asi tak 4 dny odležet.
-
Pak krájíme na tenké plátky a podáváme s čerstvých chlebem.
Poznámka od kuchařky
Vývar si přecedíme a necháme pro přípravu česnečky a nebo bramboračky
a jak to bude vypadat na chlebíku Vám vyfotím, až budu podávat a to plánuju na 25.12., uvidíme jestli to muž vydrží
Kuchařka: Severinka