Telecí s rajčaty a bylinkami

62
- reklama -

Suroviny

500 g telecího masa
sůl
pepř
uzená paprika
snítky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár lístků šalvěje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka drcených rajčat
150 ml červeného vína
olej
zelená část jarní cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a opepříme.
    Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přisypeme uzenou papriku, zalijeme vínem, přidáme plechovku rajčat a chvilku povaříme. Do hrnce pak vrátíme maso, podlijeme ho, osolíme a přihodíme bylinky svázané do svazečku.
    Maso na mírnějším ohni dusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Z měkkého masa odstraníme svazeček bylinek, je-li třeba, dosolíme a dochutíme pepřem.
    Porce masa na talíři posypeme nakrájenou natí cibulky.
    Podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory.

Poznámka od kuchařky

Jsou-li rajčata hodně kyselá, můžeme k masu přidat lžičku cukru.