
- reklama -
Suroviny
- 500 g telecího masa
- sůl
- pepř
- uzená paprika
- snítky čerstvého tymiánu, rozmarýnu a pár lístků šalvěje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 150 ml červeného vína
- olej
- zelená část jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a opepříme.
Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přisypeme uzenou papriku, zalijeme vínem, přidáme plechovku rajčat a chvilku povaříme. Do hrnce pak vrátíme maso, podlijeme ho, osolíme a přihodíme bylinky svázané do svazečku.
Maso na mírnějším ohni dusíme pod pokličkou doměkka. -
Z měkkého masa odstraníme svazeček bylinek, je-li třeba, dosolíme a dochutíme pepřem.
Porce masa na talíři posypeme nakrájenou natí cibulky.
Podáváme s rýží nebo šťouchanými brambory.
Poznámka od kuchařky
Jsou-li rajčata hodně kyselá, můžeme k masu přidat lžičku cukru.
Kuchařka: Angel 666