
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- cca 500 g telecí kýty
- cca 200 g kuřecích prsou
- sůl
- pepř
- asi 150 ml smetany
- 1 vajíčko
- hrst petrželky
- 2 cibule
- lžíce hořčice
- 50 g másla
- 2 lžíce hl.mouky na jíšku
Postup přípravy receptu
-
Maso si naklepeme na větší plát a osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
-
Kuřecí maso si dáme do misky a spolu s vajíčkem a smetanou rozmixujeme. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Zamícháme a směsí potřeme plát masa.
-
Svineme v roládu a zabalíme do alobalu. Alobal utáhneme jakoby v bonbon a dáme péci na 160 °C asi 2 hodinky. Po upečení maso rozbalíme a slijeme výpek.
-
V menším kastrůlku si rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibulku a orestujeme. Přidáme mouku, chvilku mícháme do zlatavé jíšky a zalijeme trochu vody. Provaříme dokud nebude cítit mouka. Přidáme výpek a dochutíme popřípadě solí a pepřem. Vložíme máslo na zjemnění.
-
Maso na pánvi pro kůrčičku orestujeme dozlatova na troše oleji. Podáváme s bramborem.
Kuchařka: terezicka1