Telecí ražničí s kedlubnovým zelím a dušenými houbami

44
- reklama -

Suroviny
2 porce

Na ražničí:
200 g telecího masa
1/2 klobásy Lángolt, nebo jiné oblíbené pikantní klobásy
1 cibule
sůl
pepř
1 lžička hořčice
koření Gyros
1 lžička tekutého chilli
tročku oleje
Na zelí:
1 středně velká kedlubna
50 g slaniny
1 menší cibule
sůl
drcený kmín
malá lžička octu
malá lžička fruktozy, nebo cukru
Na dušené houby:
100-150 g mražených, popřípadě čerstvých hub
1/2 cibule
drcený kmín
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, koření, chilli a trošinku oleje. Vše promícháme a necháme marinovat aspoň hodinu.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso namarinované, střídavě napichujeme na jehly maso, cibuli a klobásu. Špízy dáme do pekáčku, podlijeme je troškou vody a pečeme ve vyhřáté troubě cca 60 minut na 200 stupňů. Během pečení podléváme výpekem, popřípadě přidáme vodu, pokud je potřeba.

  3. V kastrůlku rozehřejeme trošinku oleje, přidáme a osmažíme cibuli, vložíme do základu houby, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dusíme do jejího vyvaření.

  4. V druhém kastrůlku restujeme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme cibuli, necháme společně rozvonět a nakonec přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben. Osolíme, přidáme kmín, podlijeme troškou vody a dusíme tak 10 minut, až se voda zcela vyvaří.

  5. Ražniči podáváme s kupkou zelí a kupkou dušených hub, malinko polité výpekem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že je to velmi zvláštní kombinace, ale kupodivu to bylo opravdu skvělé.