
- reklama -
Suroviny
3 porcie
- 600 g telecí kýty
- 10 malých šalotek
- 4 stroužky česneku
- 1 větvička šalvěje
- 2 lžíce oleje + ořech másla
- 1 lžíce rajského protlaku
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- limetková kůra z 1/2 limetky
- 100 ml dezertního sladkého vína (portské, sherry)
- 200 g hroznů
- 50 g oloupaných mandlí
- sůl
- 1 lžíce sladké mleté červené papriky
- koření na hovězí maso
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrajame na kusky, salotky a cesnak osupeme.
-
V kastrole rozohrejeme maslo s olejom a maso dobre opecieme zo vsetkych stran do zlata.
-
Pridame salotku, cesnak (neposekane) a salviovu vetvicku. Posolime, okorenime a popaprikujeme a pridame paradajkovy pretlak.
-
Vsetko dobre premiesame a podlejeme horucou vodou (cca 300 ml).
-
Pridame vino, citronovu stavu a koru. Dame dusit pod pokrievku.
-
Na suchej panvici opecieme do svetlucko zlata mandle, vypneme a na zbytkovej teplote nechame dojst do zlata.
-
Bobule hrozna umyjeme a prekrojime na polovicu.
-
Ked je maso makke, pridame k nemu hroznove bobule, opecene mandle a ak mate malo stavy, tak aj trochu horucej vody.
-
Nechame este prevriet a po 10 minutach vypneme.
Kuchařka: vybusna