
Suroviny
- 1000 g telecí plece
- 300-400 ml hovězího bujónu (masového vývaru)
- 1 velká červená paprika
- 2 zelené papriky nebo jedna velká žlutá paprika
- 2 větší cibule
- 1 KJ rajského protlaku
- 6 sterilovaných okurek
- 1 rozdrcená sušená chilli paprička
- 1 svazek petržele
- 1 svazek tymiánu
- 3-4 PL oleje
- 15-20 ml koňaku
- sůl
- barevný pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechny papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Pokrájíme na tenké proužky. Cibule pokrájíme na kostičky, okurky pokrájíme na kolečka.
-
Maso omyjeme a pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
-
Bylinky si omyjeme a najemno nasekáme.
-
Sušenou pálivou papričku rozemneme v ruce.
-
Ve větší nádobě si rozehřejeme olej a na něm opečeme pokrájené maso spolu s cibulí.
-
Maso necháme zatáhnout a pak zalijeme koňakem nebo červeným vínem.
-
Přidáme lžíci rajského protlaku, proužky barevných paprik, pálivou papričku,kyselé okurky, bylinky a vše restujeme.
-
Poté zalijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Tento pokrm výborně chutná s gnocchi, obalených v bylinkách. Štáva je hodně hustá.Malinko ji pak zahustíme, hladkou moukou.
Poznámka od kuchařky
Udělala jsem gnocchi obalené v bylinkách a také barevné italské těstoviny, zvané „Combino Trottole tricolore“. Jsou z pšenice, z rajského protlaku a špenátu.Oboje je dobré a hodí se tak i tak.









