
- reklama -
Suroviny
- 500 g telecí kýty
- 100 g plátků slaniny
- 5 mrkví
- cca 300 g brambor ( množství tak, aby pokryly povrch)
- mletý zázvor
- drcený kmín
- pepř ( pokud máte citronový pepř, tím lépe)
- máslo
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepema, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.
-
Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.
-
Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve.
-
Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor.
-
Bramory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.
-
Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200C. Všechny chuti se krásně prolnou.
-
Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát 🙂
Kuchařka: 1974andrea