
Suroviny
4 porce
- 4 kousky telecí nožičky s kostí uprostřed – ossobuca
- 60 g anglické slaniny
- 2cibule
- 6 stroužků česneku
- 250 ml suchého bílého vína
- 500 ml silného hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- 1 snítka šalvěje
- 3 bobkové listy
- 300 g růžičkové kapusty
- olej
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku.
-
V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a maso z obou stran prudce osmahneme dozlatova, pak ho z hrnce vyndáme a odložíme stranou.
Do hrnce přidáme lžíci oleje, vhodíme slaninu, cibuli, stroužky česneku, šalvěj a bobkové listy. Necháme restovat, dokud cibule nezačne zlátnout. -
Pak do hrnce vrátíme maso, zalijeme vývarem a vínem, osolíme, opepříme a pod pokličkou při nejmenší teplotě necháme dusit, až bude maso měkké. Občas zkontrolujeme a je-li třeba lehce podlijeme vývarem.
-
Kapustičky očistíme, překrojíme podélně na polovinu a přidáme do hrnce k masu když už je maso skoro úplně měkké. Necháme vše spolu ještě podusit, až kapustičky změknou a v hrnci zbyde jen trochu zahoustlé šťávy. Před podáváním odstraníme bobkové listy.
Podáváme s bramborovou kaší, hodila by se i rýže.