
Suroviny
4 porce
- 4 kousky telecí nožičky s kostí uprostřed – ossobuca
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 3 hrsti sušených lesních hub
- 200 ml světlého piva
- hovězí vývar
- máslo
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Plátkům masa na několika místech po obvodu nařízneme blánu, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme.
Každý plátek obalíme v hladké mouce.
V hrnci se silným dnem rozehřejeme kousek másla a maso z obou stran prudce osmahneme, vyndáme z hrnce a odložíme stranou. -
Do uvolněného hrnce přihodíme další kousek másla a vsypeme šalotky nakrájené na tenká půlkolečka. Když začnou sklovatět, vrátíme do hrnce připravené maso, zasypeme špetkou zázvoru a přidáme stroužky česneku nasekané nadrobno.
Houby prolijeme v cedníku vařící vodou, necháme krátce okapat a také přidáme k masu.
Vše zalijeme pivem, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme dusit. -
Občas zkontrolujeme a až se pivo vydusí, podle potřeby podléváme vývarem a necháme dusit, až je maso měkké.
Podáváme s bramborovou kaší a na talíři posypeme nasekanou petrželkou.