Telecí ossobuco na houbách

83
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 ks telecího ossobuca – steak s morkovou kostí
sůl
drcený kmín dle chuti
pepř mletý
hladká mouka na obalení
1 cibule velká
4 stroužky česneku
1 snítka rozmarýnu
sádlo nebo uzený špek, případně olej
300 g čerstvých nebo mražených hub (případně sušených)
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně pokrájeném špeku nebo na oleji.

  2. Osmažené ossobuco vyndáme stranou, do výpeku nasypeme jemně pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Pak přisypeme nasekaný česnek, rozmarýn, vše promícháme a necháme rozvonět. Přisypeme pokrájené, krátce spařené, scezené houby, promícháme, vložíme zpět plátky ossobuca, podlijeme vývarem (cca 2 dl) a dusíme na mírném plameni, doměkka, za občasného podlití. Nepodléváme příliš, abychom nemuseli zbytečně zahušťovat, jen dle chuti dosolíme nebo opepříme a vyndáme vyvařenou větvičku z rozmarýnu.

  3. Podáváme s libovolnou přílohou dle chuti. Já volil nastavovanou kaši, ale vhodný je i vařený brambor, noky, knedlíky, rýže…

Poznámka od kuchařky

Přeji šťastnější a úspěšnější nastávající rok 2021, všem příznivcům Topek!