
Suroviny
2 porce
- 2 ks telecího ossobuca – steak s morkovou kostí
- sůl
- drcený kmín dle chuti
- pepř mletý
- hladká mouka na obalení
- 1 cibule velká
- 4 stroužky česneku
- 1 snítka rozmarýnu
- sádlo nebo uzený špek, případně olej
- 300 g čerstvých nebo mražených hub (případně sušených)
- vývar dle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně pokrájeném špeku nebo na oleji.
-
Osmažené ossobuco vyndáme stranou, do výpeku nasypeme jemně pokrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Pak přisypeme nasekaný česnek, rozmarýn, vše promícháme a necháme rozvonět. Přisypeme pokrájené, krátce spařené, scezené houby, promícháme, vložíme zpět plátky ossobuca, podlijeme vývarem (cca 2 dl) a dusíme na mírném plameni, doměkka, za občasného podlití. Nepodléváme příliš, abychom nemuseli zbytečně zahušťovat, jen dle chuti dosolíme nebo opepříme a vyndáme vyvařenou větvičku z rozmarýnu.
-
Podáváme s libovolnou přílohou dle chuti. Já volil nastavovanou kaši, ale vhodný je i vařený brambor, noky, knedlíky, rýže…
Poznámka od kuchařky
Přeji šťastnější a úspěšnější nastávající rok 2021, všem příznivcům Topek!