Telecí osso buco (bez tuku)

60
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 plátky telecího masa s kostí (osso buco)
1 menší cibule
1 lžíce sušeného medvědího česneku
kůra z 1 citronu
0,5 dl bílého vína
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.

  3. Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchanými bramborami, přelité šťávou z masa.