- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky telecího masa s kostí (osso buco)
- 1 menší cibule
- 1 lžíce sušeného medvědího česneku
- kůra z 1 citronu
- 0,5 dl bílého vína
- vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.
-
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.
-
Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchanými bramborami, přelité šťávou z masa.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax