- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g ledvinek
- 20 g hladké mouky
- 150 g oleje (větší část je na opékání ledvinek)
- 600 g čerstvých hub
- 2 dl bílého vína
- pepř
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Dobře očištěné oprané ledvinky nakrájíme na plátky, které opepříme a obalíme v hladké mouce. Prudce opečeme na oleji.
-
Houby očistíme, nakrájíme, osolíme, okmínujeme, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.
-
Měkké houby přidáme k ledvinkám zároveň s bílým vínem a trochou vody a ještě asi 1/4 hodiny dusíme. Solíme až těsně před podáváním. Podáváme s rýží nebo bramborami.
Poznámka od kuchařky
Pro nezkušené hospodyňky:
Vepřové ledvinky čistíme rozkrojené naplocho. Močové kanálky vykrájíme ostrým nožem (jsou bílé), ledvinky dáme do cedníku a nejméně třikrát promyjeme a propláchneme dosti horkou vodou. Staré hospodyňky dříve nakládaly ledvinky přes noc do mléka, pak je propláchly a teprve upravovaly.
Kuchařka: MamlajdaD