Telecí na smetane

41
- reklama -

Suroviny

600 g telecí maso
vanička žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku
velká lžíce másla
2 dcl smetany
bílé víno
sůl
pepř
muškátový ořech

Postup přípravy receptu

  1. Telacie pokrajam na rezanceky, cesnak naplatkujem a cibulu nakrajam ma kocky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na tuku podusim cibulu a cesnak.

  3. Pridam telacie a zo vsetkych stran opeciem. Osolim a okorenim. Podlejem trochou horucej vody a dusim.

  4. Naplatkujem zampiony a ked je maso polomakke, pridam k nemu maslo a vsypem zampiony, prikryjem a dusim domakka.

  5. Na zaver poprasim mukou, do smotany pridam 4 lyzice horucej stavy z masa a vylejem ju k masu, omacku ochutim bielym vinom…cca 1dcl…korigujte si podla vlastnej chuti.

    Podavam spolocne s niektorou z mucnych priloh….dnes mame halusky.

Poznámka od kuchařky

Tento (aj s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=825