- reklama -
Suroviny
- 600 g telecí maso
- vanička žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- velká lžíce másla
- 2 dcl smetany
- bílé víno
- sůl
- pepř
- muškátový ořech
Postup přípravy receptu
-
Telacie pokrajam na rezanceky, cesnak naplatkujem a cibulu nakrajam ma kocky.
-
Na tuku podusim cibulu a cesnak.
-
Pridam telacie a zo vsetkych stran opeciem. Osolim a okorenim. Podlejem trochou horucej vody a dusim.
-
Naplatkujem zampiony a ked je maso polomakke, pridam k nemu maslo a vsypem zampiony, prikryjem a dusim domakka.
-
Na zaver poprasim mukou, do smotany pridam 4 lyzice horucej stavy z masa a vylejem ju k masu, omacku ochutim bielym vinom…cca 1dcl…korigujte si podla vlastnej chuti.
Podavam spolocne s niektorou z mucnych priloh….dnes mame halusky.
Poznámka od kuchařky
Tento (aj s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
Kuchařka: vybusna