Telecí na másle

1306
- reklama -

Suroviny

1 kg telecího masa (výborný je krk)
100 g másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. JEDNODUŠEJI UŽ TO SNAD ANI NEJDE 🙂
    Na rozpáleném másle necháme maso v kuse zprudka zatáhnout do hněda.
    Maso sice při dalším pečení pustí šťávu, ať chceme nebo ne, ale šťáva bude mít pěknou barvu.

  2. Osolíme, podlijeme nepatrně vodou a přikryté pečeme v troubě.

  3. Poléváme šťávou z masa, později podléváme vřelou vodou. Během pečení (podle kvality to trvá cca 90 minut) maso aspoň 1× obrátíme.

    Angličané by si k masu dali hrášek, jak jinak, než na másle…
    U nás podáváme obvykle s bramborovou kaší nebo rýží a kompoty, nebo s chuťově jemnými saláty (např. mrkev s jablky).

    Poznámka:
    „Jednodušejc“ už to asi ani nejde 🙂
    Snad jen dusit v kastrole na plotně a teprve na závěr maso pozlatit v troubě.
    Takto upravené telecí dá vyniknout skutečně jemné chuti. Kdo ještě nemá zcela poničeny chuťové pohárky, by to mohl ocenit.
    Podobně lze připravit i jiná masa, ale telecí je telecí…
    Na obrázku je krmě připravená z telecího krku.

Poznámka od kuchařky

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…