Telecí medailonky v hříbkovo – petrželkové omáčce

61
- reklama -

Suroviny
2 porce

6 telecích medailonků z kýty (po 80 g)
3 lžíce přepuštěného másla (ghí)
miska pravých hřibů
100 ml bílého suchého vína
200 ml smetany
asi 4 snítky tymiánu
3 lžíce nasekané petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme.
    V pánvi rozehřejeme 2 lžíce přepuštěného másla a medailonky z obou stran opečeme. Měkké maso vyndáme z pánve a odložíme do tepla.

  2. Do výpeku v pánvi přidáme lžíci másla a vsypeme pokrájené hříbky. Necháme je restovat, až jsou skoro měkké, pak je podlijeme vínem, osolíme a přidáme lístečky tymiánu otrhané z tuhých stonků.
    Když se víno vyvaří, zalijeme smetanou a do pánve vrátíme maso, aby se prohřálo.
    Omáčku necháme zredukovat na požadovanou hustotu, pak vsypeme nahrubo nasekanou petrželku, promícháme a vypneme.