Telecí medailonky s kaparovou omáčkou

68
- reklama -

Suroviny
2 porce

300 g mléčné telecí kýty
1 polévková lžíce kaparů ( já už měla pouze ty na fotce, to jsou plody)
4 listy šalvěje
1 polévkové lžíce citronové šťávy nebo 2PL suchého bílého vína
150 ml vývaru
100 ml smetany na vaření
2 menší stroužky česneku
citronová kůra z 1/2 citronu nastrouhaná
kousek másla
trochu oleje
zelená petrželka
hladká mouka na obalení masa
sůl
čerstvě drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.

  3. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme.

  4. Udržujeme teplé.

  5. Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem.

  6. Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku.

  7. Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/