- reklama -
Suroviny
2 porce
- 300 g mléčné telecí kýty
- 1 polévková lžíce kaparů ( já už měla pouze ty na fotce, to jsou plody)
- 4 listy šalvěje
- 1 polévkové lžíce citronové šťávy nebo 2PL suchého bílého vína
- 150 ml vývaru
- 100 ml smetany na vaření
- 2 menší stroužky česneku
- citronová kůra z 1/2 citronu nastrouhaná
- kousek másla
- trochu oleje
- zelená petrželka
- hladká mouka na obalení masa
- sůl
- čerstvě drcený pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na slabé plátky a lehce je naklepeme.
-
Osolíme, opepříme. Těsně před pečením je obalíme v hladké mouce a přebytky oklepeme.
-
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky z obou stran opečeme.
-
Udržujeme teplé.
-
Do pánve vhodíme na plátky nakrájený česnek, zalijeme šťávou z citronu nebo vínem, přidáme vývar, šalvěj, posekané kapary a citronovou kůru. necháme zredukovat, poté přilijeme smetanu a zjemníme máslem.
-
Provaříme, dochutíme a přihodíme posekanou petrželku.
-
Vyjmeme listy šalvěje, maso v omáčce prohřejeme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea