- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g telecí panenky
- 400 g velkých žampionů
- máslo
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany na vaření
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme.
-
Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran – stačí asi 4 minuty z každé strany.
-
Maso vyndáme a uchováme v teple (např. v alobalu).
-
Ve výpeku orestujeme žampiony nakrájené na plátky (můžeme přidat ještě trochu másla), přisypeme lžíci hladké mouky, prosmahmeme a zalijeme smetanou.
-
Omáčku redukujeme na potřebnou hustotu, dochutíme solí, dijonskou hořčicí a na závěr vmícháme hrubě sekanou petrželku.
Kuchařka: Eliza