Teleci jatra s dusenou cibuli

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

600 g telecí játra (mohou být i vepřové)
2 velké cibule
50 g másla
4 lžíce olivového oleje
trochu octu (neni podmínkou)
petrželka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrajime si cibule na platky.

  2. Na panvi nechame rozpustit maslo s olejem a pridame cibuli.

  3. Az zesklovati, dame trochu octa ( pokud pouzivame ) nebo 2 lzice vody. Nechame podusit asi 15-20min pri malem ohni ( popripade pridame jeste trochu vody ).

  4. Az budou cibule krasne mekoucke, pridame jatra nakrajene na vetsi kousky, zapneme ohen naplno a rychle orestujeme. Ne víc jal 5 min, byli by pak drolive a rozvarene.

  5. Osolime, opeprime a pridame petrzelku.

    Podavame ihned na teplem taliri ( talir muzem dat na 3 min do 60° trouby ).
    Jatra se nesmi ohrivat, takze vzdy vsechno hezky spapat.

Poznámka od kuchařky

Bohuzel foto mam jen v hrnci. Zapomela jsem nafotit talir, ale priste dodam.