
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g telecí játra (mohou být i vepřové)
- 2 velké cibule
- 50 g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- trochu octu (neni podmínkou)
- petrželka
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nakrajime si cibule na platky.
-
Na panvi nechame rozpustit maslo s olejem a pridame cibuli.
-
Az zesklovati, dame trochu octa ( pokud pouzivame ) nebo 2 lzice vody. Nechame podusit asi 15-20min pri malem ohni ( popripade pridame jeste trochu vody ).
-
Az budou cibule krasne mekoucke, pridame jatra nakrajene na vetsi kousky, zapneme ohen naplno a rychle orestujeme. Ne víc jal 5 min, byli by pak drolive a rozvarene.
-
Osolime, opeprime a pridame petrzelku.
Podavame ihned na teplem taliri ( talir muzem dat na 3 min do 60° trouby ).
Jatra se nesmi ohrivat, takze vzdy vsechno hezky spapat.
Poznámka od kuchařky
Bohuzel foto mam jen v hrnci. Zapomela jsem nafotit talir, ale priste dodam.
Kuchařka: marty73









