Telecí guláš

69
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 kg telecího krku
3 velké cibule
3 čajové lžičky mleté sladké papriky
2 bobkové listy, hrst majoránky
6 kuliček nového koření
6 stroužků česneku
1/2 tuby gulášové pasty
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme rozpálit vepřové sádlo a vložíme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, kterou opečeme do hněda a přidáme na kostky pokrájené telecí maso. Maso orestujeme, aby se zatáhlo.


    Zobrazit celý recept

  2. V trošce oleje rozmícháme mletou papriku a přidáme do hrnce společně s bobkovým listem a novým kořením. Lehce dusíme na mírném ohni. Jakmile je maso dostatečně udušeno tak k němu vymačkáme polovinu gulášové pasty, dochutíme rozetřeným česnekem se solí a pepřem.

  3. Dle potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě lehce povaříme. Těsně před koncem rozemneme mezi dlaněmi hrst sušené majoránky. Vhodnou přílohou je rohlík či houskový knedlík.

Poznámka od kuchařky

Telecí krk, byl dost potrhaný, tak jeho využití bylo více méně jednoznačné.