![Těftěli v rajské_5ffcce32e1cab.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/tefteli-v-rajske_5ffcce32d5319.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa
- 1-2 rohlíky
- 2 menší cibule
- 1 rajský protlak
- trochu kečupu
- hladká mouka
- trochu mléka (vody)
- 1 bobkový list
- 5x pepř
- 3 kuličky nového koření
- 2 hřebíčky
- špetka tymiánu
- špetka bazalky
- 1 lžička skořice
- 3 stroužky česneku
- cukr
- sůl
- kousek masoxu
- olej
Postup přípravy receptu
-
V míse s mlékem nebo vodou namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 lžíci hladké mouky a hodně promícháme.
-
Z masa utvoříme kuličky, které jemně obalíme v hladké mouce a dáme je opéct na olej ze všech stran, pak je vyndáme bokem a na výpeku uděláme omáčku.
-
Dáme osmažit cibuli na jemno s česnekem, přidáme koření bobkový list, nové koření, pepř, hřebíček, bazalku, tymián, sůl, skořici), pak rajčatový protlak, kečup, sůl a cukr.
-
Do vody dáme hladkou mouku, rozmícháme jí a zalijeme omáčku, aby zhoustla, vrátíme osmažené těftěli a dusíme do změknutí. Kdo chce, může omáčku scedit.
Poznámka od kuchařky
Podávat se může rýže, těstoviny, knedlíky a se všemi je to dobré. Dělávám je dost často a jsou oblíbené.
Recept mám z kuchařky: Balkánská kuchyně.