Těftěli v rajské

98
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g mletého masa
1-2 rohlíky
2 menší cibule
1 rajský protlak
trochu kečupu
hladká mouka
trochu mléka (vody)
1 bobkový list
5x pepř
3 kuličky nového koření
2 hřebíčky
špetka tymiánu
špetka bazalky
1 lžička skořice
3 stroužky česneku
cukr
sůl
kousek masoxu
olej

Postup přípravy receptu

  1. V míse s mlékem nebo vodou namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou na jemno, 1 lžíci hladké mouky a hodně promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Z masa utvoříme kuličky, které jemně obalíme v hladké mouce a dáme je opéct na olej ze všech stran, pak je vyndáme bokem a na výpeku uděláme omáčku.

  3. Dáme osmažit cibuli na jemno s česnekem, přidáme koření bobkový list, nové koření, pepř, hřebíček, bazalku, tymián, sůl, skořici), pak rajčatový protlak, kečup, sůl a cukr.

  4. Do vody dáme hladkou mouku, rozmícháme jí a zalijeme omáčku, aby zhoustla, vrátíme osmažené těftěli a dusíme do změknutí. Kdo chce, může omáčku scedit.

Poznámka od kuchařky

Podávat se může rýže, těstoviny, knedlíky a se všemi je to dobré. Dělávám je dost často a jsou oblíbené.

Recept mám z kuchařky: Balkánská kuchyně.