- reklama -
Suroviny
- 100 g teffové mouky
- 100 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
- 70 g tmavého třtinového cukru
- 1 lžíce karobu
- 1 lžíce mletého lněného semínka
- 1 lžíce chia semínek
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- voda podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin zaděláme pevné nelepivé těsto. Vodu přidáváme podle potřeby po lžících tak, aby se suroviny spojily a z těsta šly rukama tvořit hromádky (válečky, placičky).
-
Ty pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160°C asi 15-20 minut. Při kratší době pečení jsou hromádky měkké, při delší křupavé.
Poznámka od kuchařky
Teff je jednoletá travina pocházející z Etiopie. Tvoří až čtvrtinu světově pěstovaných obilovin. Obsahuje řadu cenných minerálních látek, vlákninu a je vhodný i pro bezlepkovou dietu. Více o teffu zde: http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/cla….
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Kuchařka: petram