Tchýnin chlebík

68
- reklama -

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
1 droždí
1 kávová lžička soli
2 polévkové lžíce octa
kmín
2 dcl vody (jinak podle potřeby, raději hustější těsto)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin si vypracujeme těsto, tak, aby bylo hladké. Necháme asi hodinu kynout. Pak je přesuneme do pekáčku, předem vymazaného a vysypaného. Necháme chvíli odpočinout.

  2. Troubu si předem vyhřejeme na maximum a pečeme chleba na plný výkon asi 10 minut, pak ve středu chleba uděláme důlek vařečkou, snížíme teplotu na 180-200°C.

  3. Pečeme zhruba 1 hodinu, až má chleba patřičnou barvu. Po upečení potřeme vodou.

Poznámka od kuchařky

Název vznikl podle tchýně mé dcery.

Dnes jsme ho poprvé dělaly samy a snad se povedl.