
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg hladké mouky
- 1 droždí
- 1 kávová lžička soli
- 2 polévkové lžíce octa
- kmín
- 2 dcl vody (jinak podle potřeby, raději hustější těsto)
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin si vypracujeme těsto, tak, aby bylo hladké. Necháme asi hodinu kynout. Pak je přesuneme do pekáčku, předem vymazaného a vysypaného. Necháme chvíli odpočinout.
-
Troubu si předem vyhřejeme na maximum a pečeme chleba na plný výkon asi 10 minut, pak ve středu chleba uděláme důlek vařečkou, snížíme teplotu na 180-200°C.
-
Pečeme zhruba 1 hodinu, až má chleba patřičnou barvu. Po upečení potřeme vodou.
Poznámka od kuchařky
Název vznikl podle tchýně mé dcery.
Dnes jsme ho poprvé dělaly samy a snad se povedl.
Kuchařka: JanaDorazinova









