- reklama -
Suroviny
- 2 kuřecí skelety
- olej
- sůl
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- cibule
- česnek
- kořenová zelenina
- Krupicové knedlíčky:
- asi 80 g krupice
- 1 vejce
- 1 lžička másla
- 2 lžičky vody
- nasekaná petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí skelety rozpůlíme, zlehka potřeme olejem a trochu osolíme. Rozložíme na pekáč, přidáme celou očištěnou kořenovou zeleninu, rozkrojenou hlavičku česneku a omytou rozpůlenou cibuli položíme řezem dolů. Vše upečeme do jemně zlatova. Pak vše vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a koření a bez pokličky vývar táhneme asi 3 – 4 hodiny. Nesmí bublat, vaříme na malém ohni. Vše přecedíme, ochutíme solí, obereme maso z kostí a vložíme do vývaru. Přidáme zeleninu a knedlíčky.
-
Vše na knedlíčky smícháme, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do vroucí polévky. Vaříme asi 3 minuty.
Kuchařka: RubyRom