![Tatarská omáčka z cukety_5ff9c6df8b9c1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/tatarska-omacka-z-cukety_5ff9c6df7a63d.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 1.suroviny:
- 2 kg cukety
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 feferonky
- 1 nastrouhaný křen (velikost křenu neuvedena)
- 2. suroviny:
- 2 dcl oleje
- 13 dkg cukru krupice
- 1 dcl octa
- 3 PL plnotučné hořčice
- 4 KL soli
- 3 KL pepře
Postup přípravy receptu
-
Suroviny č. 1 uvaříme ve troše vody doměkka, pak vodu slijeme.
-
Přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka.
-
Horké plníme do třetinkových sklenic /Moravanka/ a 20 minut sterilujeme při při 80 °C.
Poznámka od kuchařky
Tento recept mi dnes přišel mailem, Věruško, děkuji, byl odvysílán v Českém rozhlase Brno, prý s velkým ohlasem a protože tu některé píšete, že už nevíte, co s cuketami, tak ho dávám k realizaci. Osobně jsem nestihla ještě vyzkoušet, ale kdo uvaříte, přidejte foto a komentář, jak chutnalo 🙂
Kuchařka: yanull