Tatarská omáčka z cukety

192
- reklama -

Suroviny

1.suroviny:
2 kg cukety
2 velké cibule
3 stroužky česneku
3 feferonky
1 nastrouhaný křen (velikost křenu neuvedena)
2. suroviny:
2 dcl oleje
13 dkg cukru krupice
1 dcl octa
3 PL plnotučné hořčice
4 KL soli
3 KL pepře

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny č. 1 uvaříme ve troše vody doměkka, pak vodu slijeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme suroviny č. 2 a vše rozmixujeme dohladka.

  3. Horké plníme do třetinkových sklenic /Moravanka/ a 20 minut sterilujeme při při 80 °C.

Poznámka od kuchařky

Tento recept mi dnes přišel mailem, Věruško, děkuji, byl odvysílán v Českém rozhlase Brno, prý s velkým ohlasem a protože tu některé píšete, že už nevíte, co s cuketami, tak ho dávám k realizaci. Osobně jsem nestihla ještě vyzkoušet, ale kdo uvaříte, přidejte foto a komentář, jak chutnalo 🙂