Tatarkové bagetky pre Katarínku

41
- reklama -

Suroviny

220 g vody
1 lžička cukru
25 g droždí
80 g tatarské omáčky (klasickou nebo jinak ochucenou)
430 g hladké mouky
60 g polohrubé mouky
1,5 rovné lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto.

  2. Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 200-210°C/20-25 minut.

Poznámka od kuchařky

Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/