
- reklama -
Suroviny
- 220 g vody
- 1 lžička cukru
- 25 g droždí
- 80 g tatarské omáčky (klasickou nebo jinak ochucenou)
- 430 g hladké mouky
- 60 g polohrubé mouky
- 1,5 rovné lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek, když vzejde, přidáme ostatní suroviny a dobře vypracujeme těsto.
-
Necháme ho vykynout, pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu. Po nakynutí bagetky potřeme vejcem, posypeme semínky a popř. nařízneme nožem.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 200-210°C/20-25 minut.
Poznámka od kuchařky
Díky tatarce jsou bagetky vláčné několik dnů a hezky voní.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Kuchařka: cathleen