
- reklama -
Suroviny
- kysaná smetana
- 4 větší sterilované okurky
- 1 menší cibule
- asi 3 kapky worcestrové omáčky (nemusí být)
- 1 malá lžička citronové šťávy
- 1 malá lžička plnotučné hořčice
- trochu bílého pepře – kdo nemá, může dát černý
- sůl
- asi 1 malá lžička cukru moučka
Postup přípravy receptu
-
Do kysané smetany – jedno jakou koupíte, dejte okurky nastrouhané na jemno (šťávu vymačkat – odlít).
-
Dále přidejte cibuli drobně nakrájenou, citronovou šťávu, hořčici, pepř, worcesterovou omáčku, sůl a cukr.
-
Vše smícháme a dáme do lednice vychladit.
Poznámka od kuchařky
Je vynikající, lepší než kupovaná. Určitě ji zkuste. A můžou ji i děti.
Kuchařka: marunda