
- reklama -
Suroviny
zhruba na 10 topinek
- 1 bulva středně velkého celeru
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce worchestru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce Majolky®
- 1 jarní cibulka
- 1 lžička sladké papriky
- feferon podle chuti (nemusí být)
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Celer zbavíme kořenu a celý, i se slupkou, zabalíme do alobalu.
Dáme ho do vyhřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 stupňů. Po upečení jej necháme v alobalu i vychladnout. -
Upečený celer oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky.
-
Přidáme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku a všechny ostatní ingredience, promícháme a dáme uležet na chvíli do lednice.
-
Podáváme na topinkách, dobře potřených česnekem.
Kuchařka: JanaDorazinova