Tatarák

516
- reklama -

Suroviny
cca. 10-12

300 g zadní hovězí nebo svíčková
2 žloutky
česnek
cibule
hořčice
kečup
drcený kmín
sůl
pepř
chilli
worcesterová omáčka
chleba

Postup přípravy receptu

  1. Jsou dva způsoby, jak maso připravit:
    1) škrábání – maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300 g masa přichystejte pevné nervy, asi na 1,5 hodinové škrábání.
    2) umletí – ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť.

  2. Takže, pokud už jste maso připravili způsobem 1 nebo 2, začneme s dochucováním. Každý jedinec má své chutě, proto záleží čistě jen na vás, čím tatarák ochutíte.

  3. Cibuli nakrájejte opravdu velmi na jemno, přidejte 2 žloutky a pak už jen dochucujte a ochutnávejte, jak nejlíp vám chuť sedí. Jakmile budete se vším hotovi, nechte tatarák chvilku odpočinout v ledničce a vrhněte se na topinky!

  4. Osmažte je na oleji, po vyjmutí je osušte v kuchyňských útěrkách a potřete česnekem. Teď přichází nejlepší chvíle – natírání tataráku na ještě teplou topinku.

Poznámka od kuchařky

btw. Já ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tato slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!

http://vareni-s-laskou.blogspot.cz/2012/10/nezdrav…