
Suroviny
cca. 10-12
- 300 g zadní hovězí nebo svíčková
- 2 žloutky
- česnek
- cibule
- hořčice
- kečup
- drcený kmín
- sůl
- pepř
- chilli
- worcesterová omáčka
- chleba
Postup přípravy receptu
-
Jsou dva způsoby, jak maso připravit:
1) škrábání – maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300 g masa přichystejte pevné nervy, asi na 1,5 hodinové škrábání.
2) umletí – ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť. -
Takže, pokud už jste maso připravili způsobem 1 nebo 2, začneme s dochucováním. Každý jedinec má své chutě, proto záleží čistě jen na vás, čím tatarák ochutíte.
-
Cibuli nakrájejte opravdu velmi na jemno, přidejte 2 žloutky a pak už jen dochucujte a ochutnávejte, jak nejlíp vám chuť sedí. Jakmile budete se vším hotovi, nechte tatarák chvilku odpočinout v ledničce a vrhněte se na topinky!
-
Osmažte je na oleji, po vyjmutí je osušte v kuchyňských útěrkách a potřete česnekem. Teď přichází nejlepší chvíle – natírání tataráku na ještě teplou topinku.
Poznámka od kuchařky
btw. Já ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tato slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!