
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Tataráček:
- 80 g uzeného lososa
- 1/4 šalotky
- kousíček – cca 20 g jarní cibulky
- lžička dijonské hořčice
- lžička olivového oleje
- sůl
- pepř podle chuťi
- 1 ks cherry rajčat
- pár kapek bílého vína
- Rychlá omáčka limetka s pepřem:
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 limetky
- barevný pepř podle chuťi
- Rajčátko:
- cherry rajče
- olivový olej – pár kapek
- sůl
- pepř
- 1 toastový chléb
Postup přípravy receptu
-
Tataráček: uzeného lososa naškrábeme nožem, dáme do mističky, nakrájíme na drobno cibule a rajčátko, přidáme do misky. Do misky dáme i zbytek surovin. Zakápneme limetou a vínem.
Můžeme naservírovat tataráček na talíř. -
Limetkovo-pepřová omáčka:
Majonézu smícháme s olivovým olejem, vymačkáme limetu a opepříme barevným pepřem. Omáčku můžeme servírovat. -
Rajčátko nakrájíme na drobno, zakápneme olejem, opepříme a osolíme, servírujeme.
Toast opečeme na sucho na pánvi.
Nakrájíme z jednoho toastu 4 malé kostičky.
Poznámka od kuchařky
Přeji dobrou chuť.
Kuchařka: sabipupp