Táta králík na celeru a hlívě

64
- reklama -

Suroviny

zadní půlka staršího králíka
sůl
mletý pepř
cibule
menší celer
asi 300 g hlívy ústřičné
sádlo
2-4 lžičky worčestru
stroužek česneku
trocha hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme doměkka se solí a pepřem. Necháme prochladnout a obereme, polévku přecedíme.

  2. V hrnci na sádle osmažíme krájenou cibuli a na ní pak nahrubo strouhaný celer a na větší kousky krájenou hlívu. Podlijeme částí polévky, krátce provaříme a přidáme na větší kousky nakrájené maso.

  3. Šťávu lehce zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studeném vývaru, přihodíme strouhaný česnek, dochutíme worčestrem, popř.dosolíme a povaříme.

Poznámka od kuchařky

Už v dobách, kdy jsme chovali králíky, jsem po každém vyřazování starších zvířat plánovala nějakou omáčku. Králíky už nechováme, ale občas nějakého koupíme nebo něco dostaneme od přátel. Tak jsem zužitkovala i tuto zadní polovinu staršího králíka.