
- reklama -
Suroviny
- zadní půlka staršího králíka
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- menší celer
- asi 300 g hlívy ústřičné
- sádlo
- 2-4 lžičky worčestru
- stroužek česneku
- trocha hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme doměkka se solí a pepřem. Necháme prochladnout a obereme, polévku přecedíme.
-
V hrnci na sádle osmažíme krájenou cibuli a na ní pak nahrubo strouhaný celer a na větší kousky krájenou hlívu. Podlijeme částí polévky, krátce provaříme a přidáme na větší kousky nakrájené maso.
-
Šťávu lehce zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studeném vývaru, přihodíme strouhaný česnek, dochutíme worčestrem, popř.dosolíme a povaříme.
Poznámka od kuchařky
Už v dobách, kdy jsme chovali králíky, jsem po každém vyřazování starších zvířat plánovala nějakou omáčku. Králíky už nechováme, ale občas nějakého koupíme nebo něco dostaneme od přátel. Tak jsem zužitkovala i tuto zadní polovinu staršího králíka.
Kuchařka: cathleen