
Suroviny
25-30 ks
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- 1 kostka droždí
- 1/4 l vlažného mléka
- 3 PL oleje
- Náplň:
- 500 g mletého masa
- 2 střední cibule
- 2 PL oleje
- 1/2 balíčku zeleninové směsi hrášek s mrkví (měla jsem mrazenou)
- 1 KL sušeného česneku
- 1 KL koření garam masala
- 1/2 KL mletého zázvoru
- 1 PL žluté kari pasty
- chilli vločky – kdo chce pálivé
- sůl
- čerstvý koriandr (nať)
- 1 hrnek oleje na smažení
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme směs na plnění taštiček. Do pánve dáme olej, v něm necháme rozvonět kari pastu, přidáme nakrájenou cibulku a osmahneme do sklovita.
-
Přidáme maso, osmažíme, osolíme, nasypeme všechno koření, kromě natě koriandru a chvíli opékáme. Nakonec vmícháme zeleninu a prohřejeme (hrášek se nesmí rozpadat). Necháme vychladnout.
-
Připravíme kynuté těsto – do mísy vsypeme mouku, osolíme, promícháme, přilijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme 5 minut vzejít. Pak přilijeme olej a vypracujeme těsto. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě – mezitím nám chladne směs.
-
Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, která plníme vychladlou náplní. Do každé taštičky k náplni dáme kousek čerstvé natě koriandru. Nejlépe se pracuje s tvořítkem, ale můžeme kolečka jen přehnout a kraje přimáčknout vidličkou.
-
Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme teplé i studené, můžeme přidat nějaký oblíbený dip.
Poznámka od kuchařky
Tenhle recept mám od svého brášky, který rád cestuje a ochutnává místní kuchyně. Tyhle taštičky připravil na oslavu mých narozenin a všem moc chutnaly, takže jsem je podle jeho návodu zkusila připravit také a byly skoro stejně výborné:-)
Kdyby někdo neměl kari pastu, tak přidá kari koření, kurkumu, mletý koriandr a římský kmín – vše tak po 1/2 KL.