Tartaletky s pudinkovým krémem

131
- reklama -

Suroviny
14 porcí

Na korpusy:
300 g hladké mouky
2 ks žloutků
150 g másla
70 g cukru
citrónová kůra
Na pudinkový krém:
1 l mléka
2 ½ vanilkového pudinkového prášku
½ vanilkového lusku
cca 20 g másla pro ztuhnutí
Ovoce na ozdobení (použila jsem, ale libovolné):
jahody, borůvky, maliny, máta

Postup přípravy receptu

  1. Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 45 min. do ledničky.

  2. Formičky vymažeme máslem a těsto do nich ,,namačkáme“. Propíchneme vidličkou a dáme péct na cca 20 min. do předehřáté trouby na 180°C.
    Po upečení necháme korpusy krátce zchladnout a potom vyklopíme.

  3. Uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkového prášku. Až bude hotový, vmícháme do něj kousek másla a naplníme jím korpusy.

    Hotové tartaletky necháme chvíli vychladnout a ozdobíme oblíbeným ovocem. Nejlépe budou chutnat, když je necháte odležet na 2-3 hod. v lednici.

Poznámka od kuchařky

Více inspirace na webu Dianaella.com