
- reklama -
Suroviny
14 porcí
- Na korpusy:
- 300 g hladké mouky
- 2 ks žloutků
- 150 g másla
- 70 g cukru
- citrónová kůra
- Na pudinkový krém:
- 1 l mléka
- 2 ½ vanilkového pudinkového prášku
- ½ vanilkového lusku
- cca 20 g másla pro ztuhnutí
- Ovoce na ozdobení (použila jsem, ale libovolné):
- jahody, borůvky, maliny, máta
Postup přípravy receptu
-
Veškeré suroviny na korpus zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme na 45 min. do ledničky.
-
Formičky vymažeme máslem a těsto do nich ,,namačkáme“. Propíchneme vidličkou a dáme péct na cca 20 min. do předehřáté trouby na 180°C.
Po upečení necháme korpusy krátce zchladnout a potom vyklopíme. -
Uvaříme hustý pudink z mléka a pudinkového prášku. Až bude hotový, vmícháme do něj kousek másla a naplníme jím korpusy.
Hotové tartaletky necháme chvíli vychladnout a ozdobíme oblíbeným ovocem. Nejlépe budou chutnat, když je necháte odležet na 2-3 hod. v lednici.
Poznámka od kuchařky
Více inspirace na webu Dianaella.com
Kuchařka: DianaElla