
- reklama -
Suroviny
4 porce
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 4-5 lžic studené vody
- špetka soli
- Náplň:
- 120 g bryndzy
- 1 zakysaná smetana
- 2 vejce
- svazek medvědího česneku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mouku mírně osolíme a s máslem a vodou vypracujeme těsto, které dáme chvíli odpočinout do lednice.
-
V míse rozšleháme bryndzu se smetanou a vajíčky. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek.
-
Těstem vyplníme formičky (jestliže nemají nepřilnavý povrch, musí se vymazat a vysypat moukou). Na těsto rozdělíme připravenou náplň a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° cca 25-30 minut. Čas je orientační.
Poznámka od kuchařky
Toto množství stačilo na 4 formičky o průměru 12 cm.
Kuchařka: maris