
- reklama -
Suroviny
- 300 g tarhoni
- 3 vejce uvařená na tvrdo
- 2 jarní cibulky
- 2 nakládané okurky
- paprika červená a žlutá
- hrášek mražený nebo sterilovaný
- 2-3 lžičky hořčice
- majonéza+zakysaná smetana 1:1
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu uvaříme podle návodu a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a vychladnout.
-
Vejce, cibulku, papriky a okurky nakrájíme na malé kousky. Hrášek, pokud je mražený, povaříme 3-5 minut ve slané vodě.
-
Tarhoňu smícháme se zeleninou a vejci. Přidáme hořčici a majonézu se smetanou. Dochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.
-
Podáváme samostatně nebo k masu podobně jako bramborový salát.
Kuchařka: mika59









