Tarhoňa zapečená s Nivou

81
- reklama -

Suroviny
4 porce

250 g tarhoni
1 cibule
50 g uzené slaniny
100 g Nivy
barevný pepř
3 vejce
olej
1 lžička čerstvé bazalky
1 lžíce petrželové natě

Postup přípravy receptu

  1. Na troške oleja orestujeme tarhoňu do svetlohneda. Potom ju zalejeme vriacou vodou, osolíme a dusíme domäkka.

  2. Slaninu nakrájame na kocôčky a rozpražíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.
    Slaninu s cibuľou aj tukom pridáme k dusenej tarhoni a premiešame.

  3. Pridáme Nivu narezanú na malé kocky, vajcia a nasekanú bazalku a vňať. Dochutíme korením. Premiešame.

  4. Zmes dáme do vymasteného srnčieho chrbáta a pečieme v rúre na 180°C asi 45 minút.

  5. Necháme trocha prechladnúť. Potom vyklopíme, opatrne nakrájame a podávame so šalátom.