
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g tarhoni
- 1 cibule
- 50 g uzené slaniny
- 100 g Nivy
- barevný pepř
- 3 vejce
- olej
- 1 lžička čerstvé bazalky
- 1 lžíce petrželové natě
Postup přípravy receptu
-
Na troške oleja orestujeme tarhoňu do svetlohneda. Potom ju zalejeme vriacou vodou, osolíme a dusíme domäkka.
-
Slaninu nakrájame na kocôčky a rozpražíme. Keď pustí tuk, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.
Slaninu s cibuľou aj tukom pridáme k dusenej tarhoni a premiešame. -
Pridáme Nivu narezanú na malé kocky, vajcia a nasekanú bazalku a vňať. Dochutíme korením. Premiešame.
-
Zmes dáme do vymasteného srnčieho chrbáta a pečieme v rúre na 180°C asi 45 minút.
-
Necháme trocha prechladnúť. Potom vyklopíme, opatrne nakrájame a podávame so šalátom.
Kuchařka: tejaja