- reklama -
Suroviny
- 1 balení žampionů (cca 170 g)
- 1/2 pórku
- olivový olej
- větší hrst špenátových listů
- cca 140 ml bílého vína
- sůl
- kmín
- 250 ml smetany na vaření
- cca 140 – 150 g tarhoni
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti, pórek na půlkolečka.
-
V pánvičce rozpálíme olivový olej, chvilku na něm orestujeme pórek, přidáme žampiony, okmínujeme a přilijeme bílé víno. Necháme dusit, než jsou žampiony měkké, podle potřeby můžeme přilít trochu vody.
-
Vsypeme špenátové listy a necháme je trochu zavadnout.
-
Přilijeme smetanu, promícháme a necháme probublat. Dochutíme solí.
-
Na závěr přidáme uvařenou tarhoňu a podle potřeby můžeme ještě dosolit.
Poznámka od kuchařky
Rychlý a chutný oběd či večeře ze surovin, které jsou téměř vždy po ruce.
Kuchařka: Johanka128