Tarhoňa se žampiony a špenátem

53
- reklama -

Suroviny

1 balení žampionů (cca 170 g)
1/2 pórku
olivový olej
větší hrst špenátových listů
cca 140 ml bílého vína
sůl
kmín
250 ml smetany na vaření
cca 140 – 150 g tarhoni

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti, pórek na půlkolečka.


    Zobrazit celý recept

  2. V pánvičce rozpálíme olivový olej, chvilku na něm orestujeme pórek, přidáme žampiony, okmínujeme a přilijeme bílé víno. Necháme dusit, než jsou žampiony měkké, podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

  3. Vsypeme špenátové listy a necháme je trochu zavadnout.

  4. Přilijeme smetanu, promícháme a necháme probublat. Dochutíme solí.

  5. Na závěr přidáme uvařenou tarhoňu a podle potřeby můžeme ještě dosolit.

Poznámka od kuchařky

Rychlý a chutný oběd či večeře ze surovin, které jsou téměř vždy po ruce.