Tarator

80
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

200-400 g okurky salátové (jak kdo má rád – oloupat, nakrájet na drobné kostičky)
trocha soli
400-500 ml jogurtu bílého hustého (1 velký)
kopr drobně nakrájený
česnek jemně utřený – podle chuti, lze i vynechat,kdo ho nemůže
ořechy vlašské drobně nasekané, NE mleté (nemusíte použít, já je nedávám)

Postup přípravy receptu

  1. Kostičky okurky dát do misky, trochu osolit a nechat vypotit. Potom vmíchat jogurt a kopr. To je základ – nechá se jíst i takto.

  2. Kdo může, přidá česnek. Kdo chce, přidá ořechy. V každém případě je nutné nechat dobře vychladit. Vynikající osvěžení v horkých dnech.

Poznámka od kuchařky

Jogurt by měl být co nejhustší – rozředí ho šťáva z okurky.

Dobrý je řecký jogurt, a v Lidlu mívají hustý, moc dobrý, ale dost tučný jogurt

„PILOS, jogurt bílý smetanový 10%, 400 g“.

Máš-li jogurt řídký, nech ho odkapat na sítku vyloženém plátýnkem nebo utěrkou.

Je to bulharský recept, který jsem dostala od kamarádky, která měla manžela z Bulharska.

Něco teorie: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tarator