Suroviny
4 – 6 porcí
- kuře
- sůl
- koření Pečené kuře
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, pak si ho na prkýnko položíme prsíčky dolů a podél páteře ho shora rozkrojíme, případně rozstřihneme nůžkami na drůbež. Já jsem začala u krku a jela z jedné strany podél páteře k prdelce.
-
Otočíme (vnitřek kuřete je na prkýnku) a shora postupně silně přimáčkneme obě půlky kuřete k podložce – křupne to a kuřátko je pěkně placaté.
-
Dáme na pekáč, osolíme, okořeníme podle chuti a poklademe plátky másla.
-
Za občasného podlévání pečeme na 170 stupňů hodinku.
-
Příloha: brambory na jakýkoliv způsob, chleba, zelenina…
Poznámka od kuchařky
Není to sice žádný kulinářský převrat, ale skvělý způsob, jak mít kůžičku opečenou opravdu všude. Viděla jsem to někde v televizi pod názvem Placaté kuře, moc se mi to zalíbilo, tak jsem zkusila a předávám dál. Název jsem si upravila – nemohla jsem si pomoc, když jsem viděla tu rapující pipku.