TAJEMSTVÍ

51
- reklama -

Suroviny
2 porce

100 g vepřové kýty
100 g kuřecích prsou
1 jablko
sůl
pepř
2 vejce
hladká mouka
olej na smažení
Na omáčku:
1/4 l vody
1,5 lžíce sojové omáčky
2 lžičky cukru krupice
špetka soli
1,5 lžíce octa
2-3 lžičky solamylu
hrst arašídů

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nakrájíme plátky. Vepřové mírně naklepeme, kuřecí ne. Jablko oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jadřince. Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a opepříme.

  2. Z hladké mouky a vajec vyšleháme hustší těstíčko, ve kterém obalíme nejdřív vepřové maso a dáme smažit. Jen do světla. Vyjmeme do tepla a dáme smařit kuřecí, které jsme také obalili v těstíčku. Pečeme také do světla. Vyjmeme k vepřovému a osmažíme jablka obalená v těstíčku. Masa smažíme zvolna, aby se maso propeklo. Děláme je zvlášť, protože vepřové se dělá déle než kuře, a jablka jsou hotová během chvilky.

  3. Když je jablko světle osmažené, přidáme oboje maso a společně dosmažíme do zlatova.

  4. Na druhé pánvi si připravíme omáčku.
    Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr, sůl, sojovou omáčku a ocet. Povaříme a přidáme Solamyl rozmíchaný v troše vody. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne (je to jen chvilka) a vhodíme opražené arašídy. Omáčka má vypadat jako med – zlatavá a hustá.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s rýží, ale je možné i s hranolkami, či bramborami.

Při servírování můžeme dát maso zvlášť a omáčku také, ale je možné i rovnout spolu promíchat.

To TAJEMSTVÍ je v tom, že nevíte do čeho kousnete. Bude to vepřové, kuře, nebo jablko???